About

Mit navn er Kirsten Thesbjerg. Jeg bor sammen med min mand Erik lidt udenfor  Holstebro, på Havbakken nær Sir Lyngbjerg. Her byggede vi vores drømmehus i 1999/2000, og i 2014 kom "Laden" til som nyt, fælles hobbyrum.

Sådan startede det med glasset

Erik blev i 2004 bidt af en gal veteranbil. Vi købte en MG hjem fra USA, som han derefter brugte 6 år på at restaurere til tip top stand. Vi blev medlemmer af MG klubben, og her fandt både Erik og jeg mange nye venner.

Vi piger blev hurtigt enige om, at vi også gerne ville foretage os noget sammen - og gerne noget kreativt. Så i 2005 var vi på det første glaskursus. Det blev senere til flere glaskurser, malerkurser og pilefletkurser, foruden en masse andet hyggeligt samvær.

Som det første kastede jeg mig over vinduesglas og farvepulver, og der blev bygget huse i mange forskellige størrelser og farver. Det sjove ved at lave huse i vinduesglas er, at man kan sætte "rigtige" vinduer i husene, så lyset kan ses igennem vinduerne. Den største udfordring er at samle husene, for glasset er sjældent 100% lige, når det har været gennem en brænding. Husene kan stå ude eller inde, og er rigtig fine med eller uden stearinlys.


Glas og naturmaterialer

Jeg elsker min have, og bruger masser af timer dér, så snart vejret er til det. I fritiden bliver det også til stort set daglige traveture i Sir Lyngbjerg, og i ferierne har vi gennem mange år travet bjergene tynde, mest i Østrig, men også andre steder i Europa. Og så har jeg en last: Jeg kan ikke lade være med at samle på sten, grene, rødder, kogler, og andre naturmaterialer, når jeg ser noget, der er sjovt eller smukt - og til at bære. Da jeg gik i gang i glasværkstedet var det derfor nærliggende at tænke: hvorfor ikke kombinere glasset med noget fra naturen? - og jeg synes faktisk, tingene klær hinanden.

Da Laden stod klar, varede det ikke længe, før vi på nettet fandt et komplet, "nedlagt" glasværksted. Det blev købt, fragtet hjem, og jeg gik i gang med at sortere, gøre rent og finde ud af, hvad det var, jeg havde købt. Og det viste sig snart, at glas var meget andet og mere, end det, jeg hidtil havde prøvet på de kurser, vi havde været på.

Der var nemlig - foruden en masse farvet glas (Bullseye) i forskellige kulører, også en del vinduesglas (kaldet float), og farvepulvere, glasmaling, graverings-værktøj, forme, og værktøj. Så jeg startede med at eksperimentere med vinduesglas og farvepulver. Det havde jeg aldrig prøvet før!

Der var ligeledes indkøbt bøger for at få lidt mere baggrundsviden omkring det at arbejde i glas, for selv om jeg havde været på en del kurser, er det noget helt andet pludselig at stå alene med tingene, og kun have sig selv at spørge. Så det var et rigtigt godt råd, jeg fik af hende, jeg sidst havde været på kursus hos: Lad være med at blive skuffet, når tingene mislykkes, for det sker. Det har jeg måttet sande en del gange....

I skrivende stund har jeg været omkring både float og bullseye i mit eget værksted. En del er lykkedes, noget er OK, og andet er til skrot-bunken. Men jeg hygger mig, tiden flyver afsted, når jeg er i Laden, og der er sjældent timer nok i døgnet til alt det, jeg gerne vil. Nu håber jeg, at jeg med hjemmesiden kan vække interesse for det, jeg laver, således at jeg måske endda har mulighed for at sælge nogle af mine ting. Kig ind, eller ring og aftal en tid aften eller week end, hvis du har lyst til at se, hvad jeg har på lager.